Productadvies Estate® Emulsion krijtverf

Alle Farrow & Ball verven zijn eco-vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften wat betreft het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Beschikbaarheid
Estate Emulsion krijtverf is voor alle kleuren beschikbaar in proefblikjes van 100mL en in grote blikken van 2,5L en 5,0L. Deze verf is rechtstreeks verkrijgbaar bij Farrow & Ball, onze showrooms en internationaal geselecteerde voorraadhouders.

Gebruik

Deze krijtverf is een hoogwaardige matte emulsieverf dat speciaal ontworpen is voor gebruik op muren en plafonds door het hele huis. Vooral voor intensief gebruikte ruimten kunt u Farrow & Ball Modern Emulsion uitstekend gebruiken!

Voorbereiding

Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op een onvaste ondergrond wordt aangebracht.

Voor alle oppervlakken geldt dat u het beste Farrow & Ball Wall and Ceiling Primer & Undercoat kunt gebruiken om de hechting en een volledige diepte van kleur te bevorderen. Raadpleeg voor meer informatie het Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat Productadviesblad.

Verven

Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C. Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur. Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, is het aan te raden om altijd eerst de gelijkheid van de batchnummers te controleren of meng de blikken verf voor gebruik.

Zorg daarnaast altijd voor dat vooraf de verf grondig geroerd is.

Als het oppervlak eenmaal op de bovenstaande manier is voorbereid, brengt u twee lagen aan met een kwast of een roller. Als u een roller gebruikt, dient u altijd in één richting te werken.

Nuttige tips voor het aanbrengen
De traditionele samenstelling van deze emulsieverf is poreuzer dan vele andere moderne emulsies. Dit komt ten goede aan de constructie van het gebouw en zorgt voor een zachtere afwerking met diepe kleuren. Echter, men dient te voorkomen dat er over de verf heen geschilderd wordt of dat een verflaag achteraf wordt bijgewerkt.

Als u de bovenstaande aanwijzingen betreffende het aanbrengen van de verf opvolgt, blijven kwaststreken die soms bij een bepaalde lichtinval zichtbaar zijn tot een minimum beperkt. Dit product geeft een uiterst matte afwerking, zodat geadviseerd wordt bij donkere en diepe kleuren nauwkeurig te werk te gaan. Het verliezen van de 'natte kant' van de verf tijdens het schilderen kan leiden tot een veelvoorkomend probleem ook wel 'Flashing' genaamd. Dit is een ringachtig effect op de plaats waar twee kanten van de verf samenkomen.

Ook met het spuiten van de oppervlakken kunnen goede resultaten behaald worden. Gebruik de instelling van de 18 duizendste, een 65° hoek spuitkop en een druk tussen 2000 en 2700 psi. Raadpleeg het aparte informatieblad voor meer advies over het spuiten van de oppervlakken.

Reinigen van kwasten en rollers
Reinig de kwasten en rollers na afloop altijd met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak

Ieder oppervlak kan gereinigd worden door het met een zachte, vochtige doek af te nemen. Echter, indien dit vaak gebeurt, is het mogelijk dat de uitermate matte afwerking een vlekkerig patroon tentoonspreidt. Om dit te voorkomen, kunt u het beste bij intensief gebruikte ruimten Farrow & Ball Modern Emulsion gebruiken.

Samenstelling

Deze Estate Emulsion krijtverf is vervaardigd op basis van een copolymeer emulsie.

Bewaring

Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen. Daarnaast wordt u aangeraden de verf binnen 6 maanden te gebruiken. Na het verlopen van deze tijd kunnen wij niet meer aansprakelijk gesteld worden voor eventuele vermindering van de kwaliteit.

Afvalverwerking

Hoewel het een verf op waterbasis is, mag hij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingswet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid

Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd contact met huid en ogen. In het geval dat de verf in contact komt met de ogen, wordt u geadviseerd onmiddellijk uw ogen overvloedig met water uit te spoelen en medische hulp in te roepen. In geval van contact met de huid, wordt u geadviseerd dit onmiddellijk met veel zeep en water of huidreiniger te wassen.
Uiteraard dient u deze verf buiten het bereik van kinderen te houden. De volledige veiligheidsinformatiebladen zijn verkrijgbaar op aanvraag voor de professionele sector.

Milieu

VOS gehalte: g/l: 0,4 g/l

VOS gehalte: w/w: 0.03%

Classificatie: Minimaal

2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 30 g/l

Categorie: a

Dekking

Tot 70 m² per 5 liter.

Droogtijd

Deze verf is stofdroog na 1-2 uur. Na één nacht drogen dient deze verf hard te zijn.

Overschilderbaar

Voor het aanbrengen van een volgende verflaag wordt u geadviseerd minimaal 2 uur te wachten en te controleren of de eerder aangebrachte verflaag daadwerkelijk hard is.

Glansgehalte

2%

Waterdampdoorlaatbaarheid

727,1 gram/ m² /24 uur gemeten op twee lagen.

Dit meet de snelheid waarmee water door de verflaag heen uit de ondergrond verdampt, gemeten gedurende een periode van 24 uur.


Disclaimer

De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.


Q-Shops keurmerk GeoTrust SSL
Gratis kleurenkaart
Homedesignshops
 • De beste service

  97% beveelt ons aan

 • Altijd goed advies

  Ook bij technische vragen

 • Bezorgd met PostNL

  Betrouwbaar op elk adres

 • Veilige betaling

  Achteraf betalen mogelijk

 • 100% zekerheid

  Door het Q-Shops keurmerk

Productadvies