Productadvies Modern Emulsion krijtverf

Alle Farrow & Ball verven zijn eco-vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften wat betreft het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Beschikbaarheid

Alle Farrow & Ball kleuren zijn beschikbaar in blikken van 2,5L en 5L. U kunt deze verf rechtstreeks kopen bij Farrow & Ball, in onze showrooms of bij internationaal geselecteerde voorraadhouders.

Gebruik

Voor muren die een intensievere reiniging vereisen is Farrow & Ball Moder n Emulsion krijtverf het ultieme high performance alternatief voor Farrow & Ball Estate® Emulsion. Het enigszins hogere glansgehalte maakt deze finish uitermate geschikt voor keukens, badkamers, hallen, kinderkamers en andere veelgebruikte ruimten. Modern Emulsion krijtverf is binnenshuis te gebruiken op gips, bekleden muren en plafonds.

Voorbereiding

Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste ondergrond wordt aangebracht.

Voor alle oppervlakken geldt dat u de Farrow and Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat kunt gebruiken om de hechting en volledige kleurdiepte te bevorderen. Raadpleeg voor meer informatie het Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat Productadviesblad.

Verven

Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C. Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur. Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, wordt u geadviseerd altijd eerst te controleren of de batchnummers gelijk zijn. Uiteraard is het mogelijk om de inhoud van de blikken verf voor gebruik te mengen. Daarnaast is het van belang om altijd de verf vooraf grondig te roeren voor gebruik.

Als het oppervlak eenmaal op de bovenstaande manier is voorbereid brengt u twee lagen aan met een kwast of een roller. Als u een roller gebruikt, wordt u geadviseerd altijd in één richting te werken.

Handige tips voor het aanbrengen
Ga nauwkeurig te werk bij het gebruik van donkere tinten om het ‘flashing effect’ te voorkomen. Dit is een ringachtig effect op de plaats waar twee kanten van de verf samenkomen, wat veroorzaakt kan worden door het verliezen van de ‘natte kant’ van de verf tijdens het schilderen.

Ook met het spuiten van de ondergrond kunnen goede resultaten bereikt worden. Gebruik hiervoor de instellingen van 18 duizendste, een hoek van 65° met de spuitkop en een druk tussen 2000 - 2700 psi. Voor meer informatie kunt u het aparte informatieblad raadplegen.

Laat het oppervlak gedurende 24 uur onder gunstige omstandigheden uitharden voordat u de ruimte in gebruik neemt. Het product is volledig uitgehard na een periode van ongeveer twee weken.

Reinigen kwasten en rollers

U kunt kwasten en rollers na gebruik reinigen met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak

Ieder oppervlak dat bewerkt is met Modern Emulsion krijtverf is volledig afwasbaar, afneembaar en vlekbestendig.

Samenstelling

Deze Modern Emulsion krijtverf is vervaardigd op basis van een 100% acrylhars.

Bewaring

Dit product is gebaseerd op water en moet beschermd worden tegen vorst en extreme temperaturen. U wordt geadviseerd het product binnen 6 maanden na aankoop te gebruiken, aangezien wij na het verloop van deze tijd niet meer aansprakelijk gesteld kunnen worden voor een eventuele kwaliteitsvermindering.

Afvalverwerking

Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag zij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingswet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid

Zorg tijdens het aanbrengen en het drogen voor goede ventilatie. Vermijd altijd contact met ogen en huid. Indien de verf in contact is gekomen met de ogen, dient u dit onmiddellijk overvloedig met water uit te spoelen en medische hulp in te roepen. Indien de verf in contact is gekomen met de huid, wordt u geadviseerd de huid grondig te wassen met water en veel zeep. Houd daarnaast de verf altijd buiten het bereik van kinderen.

Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu

VOS gehalte g/l: 7,0 g/l

VOS gehalte w/w: 0.53%

Classificatie: laag

2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 30 g/l

Categorie: a

Dekking

Tot 60 m² per 5 liter.

Droogtijd

Deze verf is na 1-2 uur stofdroog. Na ongeveer één nacht zal de verf uitgehard zijn.

Overschilderbaar

Na het aanbrengen van de eerste verflaag wordt u geadviseerd minimaal 4 uur te wachten voordat de volgende laag wordt aangebracht. Let daarnaast altijd op of eerder verflagen helemaal hard zijn.

Glansgehalte

7%


Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.

Gratis kleurenkaart
Homedesignshops
 • De beste service

  97% beveelt ons aan

 • Altijd goed advies

  Ook bij technische vragen

 • Bezorgd met PostNL

  Betrouwbaar op elk adres

 • Veilige betaling

  Achteraf betalen mogelijk

 • 100% zekerheid

  Door het Q-Shops keurmerk

Productadvies