Productadvies Modern Eggshell

Modern Eggshell beschikbaar in alle 132 kleuren. Alle Farrow & Ball verven zijn eco-vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften wat betreft het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Beschikbaarheid

Floor Paint is in alle Farrow & Ball kleuren verkrijgbaar in blikken van 750ml, 2,5L en 5L. U kunt deze verf rechtstreeks kopen bij Farrow & Ball, bij onze showrooms of bij internationaal geselecteerde voorraadhouders.

Gebruik

Floor Paint zorgt voor een half matte Eggshell afwerking van houten en betonnen vloeren binnenshuis. Dit product is niet geschikt voor exterieur gebruik.

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt aangebracht. Schuur scherpe randjes en eventueel opstaande nerven glad.

Voor onbehandelde houten vloeren binnenshuis wordt u geadviseerd de open naden en scheuren te vullen met een geschikt, niet flexibel houtvulmiddel. Reinig de vloer grondig met een geschikte vloerreiniger. Schuur het oppervlak glad, stofzuig het en neem het af met een vochtige doek. Laat het hout drogen tot een vochtgehalte van 10%. Breng hierna een onverdunde laag Farrow & Ball Stain Block Primer aan om de vloer af te dichten.

Bij geschilderde houten vloeren binnenshuis dient u oude, afgebladderde of schilderende verflagen te verwijderen. Voor de rest kunt u de aanwijzingen voor onbehandeld hout volgen. Voor het beste resultaat en de langste levensduur is het belangrijk zoveel mogelijk van de vorige verflaag te verwijderen. Breng een onverdunde laag Farrow & Ball Stain Block Primer aan om de vloer af te dichten.

Bij gelakte vloeren binnenshuis dienen alle oude laklagen volledig verwijderd te worden, waarna de aanwijzingen voor onbehandeld hout gevolgd kunnen worden.

Gepolijste of met was behandelde vloeren binnenshuis zijn niet geschikt om te behandelen met Floor Paint. Neem in deze situaties voor advies contact op met de afdeling Klantenservice van Home Design Shops of Farrow & Ball.

Nieuwe betonnen vloeren binnenshuis moeten tenminste drie maanden rusten voordat deze geschilderd worden. Oude of onstabiele oppervlakken dienen gerepareerd en opgevuld te worden en hebben tijd nodig om uit te harden. Na deze stappen kunt u vervolgens een laag Farrow & Ball Stabilising Primer aanbrengen.

Geschilderde betonnen vloeren moeten gereinigd worden en vrijgemaakt worden van eventuele losse deeltjes en van afgebladderde of schilferende verfresten. Hierna kunt u het oppervlak goed gladschuren en Farrow & Ball Stabilising Primer aanbrengen.

De temperatuur in de ruimte waar geschilderd wordt moet boven de 10°C blijven tijdens het aanbrengen en het drogen van Floor Paint. Ook de luchtvochtigheid in de ruimte moet laag blijven tijdens het aanbrengen en het drogen van het product. Als het oppervlak vochtig is door gebruik, laat het dan 48 uur drogen tot het maximale vochtgehalte van 10% vóórdat u begint met schilderen.

Aanwijzingen

Gebruik Floor Paint niet op hard of granitobeton, tenzij de oppervlakken vooraf een zuurrestbehandeling hebben gehad of zijn gezandstraald. Reinig eventuele plekken waar olie of vet in zijn getrokken met terpentine. Voor een blijvend effect raden wij u aan de vloer voorzichtig te betreden na minimaal 24 uur. Laat de vloer tenminste 14 dagen uitharden voor intensief gebruik. Het aanbrengen van filten beschermers onder meubilair kan krassen voorkomen.

Verven

Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C. Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur. Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, wordt u geadviseerd altijd eerst de gelijkheid van de batchnummers te controleren of de verfblikken vooraf te mengen. Zorg er daarnaast altijd voor dat de verf grondig geroerd wordt.

Breng twee lagen aan met een kwast of roller. Afhankelijk van de verfkleur en de kleur van het oorspronkelijke oppervlak kan het noodzakelijk zijn om een derde verflaag aan te brengen.

Ook met spuiten kunnen goede resultaten bereikt worden met de instelling van 15 duizendste of 18 duizendste, een 65° hoek van de spuitkop en een druk van 2300 - 2700 psi. Raadpleeg het aparte informatieblad voor meer informatie.

Reinigen van kwasten en rollers

Reinig kwasten en rollers na gebruik altijd met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak

Behandelde oppervlakken met Floor Paint zijn volledig afwasbaar.

Samenstelling

Floor Paint is vervaardigd op basis van een unieke mix van acryl- en polyurethaanhars.

Bewaring

Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen. Daarnaast wordt u geadviseerd het product binnen 6 maanden na aankoop te gebruiken, aangezien wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor een verminderde kwaliteit na het verloop van deze periode.

Afvalverwerking

Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag zij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingswet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid

Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd altijd contact met ogen en huid. Indien de verf in contact is gekomen met de ogen, dient u uw ogen onmiddellijk overvloedig met water uit te spoelen en medische hulp in te roepen. Indien de verf in contact is gekomen met de huid, wordt u geadviseerd de huid grondig te wassen met water en veel zeep. Houd daarnaast de verf altijd buiten het bereik van kinderen.

Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu

Werkelijk VOC-gehalte g/l: 53 g/l

VOC-gehalte w/w: 4.38%

Classificatie: Laag

2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 140 g/l

Categorie: I

Dekking

Tot 60 m² per 5 liter.

Droogtijd

Behandelde oppervlakken met Floor Paint zijn na 1-2 uur stofdroog. Na ongeveer één nacht is de verf volledig uitgehard, hoewel dit bij donkere kleuren wat langer kan duren. Normaal gebruik van de bewerkte ruimten is mogelijk na 24 uur en intensief gebruik na 2 weken.

Overschilderbaar

Eerder verflagen van Floor Paint zijn overschilderbaar na minimaal 4 uur afhankelijk van de omstandigheden.

Glansgehalte

40%

Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.

Gratis kleurenkaart
Homedesignshops
 • De beste service

  97% beveelt ons aan

 • Altijd goed advies

  Ook bij technische vragen

 • Bezorgd met PostNL

  Betrouwbaar op elk adres

 • Veilige betaling

  Achteraf betalen mogelijk

 • 100% zekerheid

  Door het Q-Shops keurmerk

Productadvies