Kies eenvoudig uw Farrow & Ball verfkleur


​Met de kleurenkaart heeft u een mooi overzicht van alle 132 kleuren en de verschillende afwerkingen. De kleurenkaart helpt u met het kiezen van de juiste kleur en hoe u deze verfkleur kan combineren. Wij leggen u hier eenvoudig uit hoe de Farrow & Ball kleurenkaart is opgebouwd:

Farrow and Ball kleurenkaart


 • Aarde- en neutrale kleuren

De kleurenkaart begint links met aarde- en neutrale kleuren. Neutrale kleuren bestaan voornamelijk uit wit- en grijsachtige tinten, zoals Farrow & Ball Ammonite. Onder de aardekleuren vallen alle verfkleuren met een bruine tint, bijvoorbeeld Farrow and Ball Joa’s White. Wilt u een rustige en ingetogen sfeer in huis? Bekijk dan de kleurstalen op de eerste 4 pagina’s.

 • Warme en koude kleuren

Na de neutrale kleuren volgen (van links naar rechts) de warme kleuren en koude verfkleuren.

Een koude kleur is bijvoorbeeld blauw, groen of geel. U kiest voor een koude kleur als u een ruimte optisch groter wilt laten lijken. Wilt u juist een kamer kleiner laten lijken? Dan kiest u voor een warme kleur, zoals oranje, rood of roze. Een voorbeeld van een warme kleur is: Farrow & Ball Red Earth en een koude kleur is: Farrow & Ball Blue Ground.

Wilt u een statement maken in uw interieur? Dan zou u een warme kleur met een koude kleur kunnen combineren. Een warme kleur gecombineerd met een koude kleur wordt ook wel twee contrasterende kleuren genoemd.

 • Lichte en donkere kleuren

De stalen op de kleurenkaart lopen van (boven naar beneden) van licht naar donkere verfkleuren. Wilt u bijvoorbeeld 2 kleuren combineren, maar niet een te uitgesproken interieur hebben? Kiest dan bijvoorbeeld voor de kleur: Farrow & Ball Skimming Stone en Farrow & Ball Elephant's Breath


Alle kleurstalen op een pagina of bladzijde bestaan uit hetzelfde kleurpigment.
Bij de ene verfkleur is dit pigment meer aanwezig dan bij de andere kleur. Kleuren uit dezelfde pigmentgroep kunt u heel goed combineren. Bijvoorbeeld de kleur Farrow & Ball Calamine en Farrow & ball Brinjal. Beide kleuren bevatten de kleurpigment rood.


Verschillende afwerkingen

De kleurenstalen zijn geverfd in de afwerking Estate Emulsion. Dit is de meest toegepaste afwerking van Farrow & Ball. Farrow & Ball Estate Emulsion is geschikt voor muren en plafonds binnenshuis en heeft een glansgraad van 2%. Alle verschillende afwerkingen van Farrow & Ball ziet u op de laatste pagina van de kleurenkaart.

Krijtverf voor binnen

De Estate Emulsion is een matte krijtverf en zeer geschikt voor de muur en het plafond. De verf heeft een glansgraad van 2%.

 • Farrow & Ball Modern Emulsion: 7% glans
  De Modern Emulsion is net zoals de Estate Emulsion geschikt voor muren en plafonds, maar is onderhoudsvriendelijker doordat deze met een natte doek af te nemen is. De verf is dus erg geschikt voor in de badkamer of keuken. In de uitstraling is Modern Emulsion wat minder mat dan Estate Emulsion.
 • Farrow & Ball Estate Eggshell: 20% glans
  De Estate Eggshell is de zijdematte lak van Farrow & Ball die u kunt gebruiken voor alle houtwerk en metaal zoals deuren, kozijnen en radiatoren. De lak is sterk en heeft een half-matte uitstraling.

De Dead Flat is geschikt voor dezelfde toepassingen als Estate Eggshell, alleen is de uitstraling net zo mat als de Estate Emulsion muurverf. Nadeel aan deze afwerking is dat de matheid er voor zorgt dat de verf minder sterk is dan de Estate Eggshell.

De Full Gloss is de hoogglans lak van Farrow & Ball. Deze verf is zowel binnen als buiten te gebruiken en is net zo sterk als de Estate Eggshell.

 • Farrow & Ball Modern Eggshell (Floor Paint): 40% glans
  De Floor Paint is de oersterke verf van Farrow & Ball die u kunt gebruiken op vloeren en trappen en keukenkastjes. Deze verf is zeer sterk en heeft een iets hogere glans dan Estate Eggshell.

Krijtverf voor buiten


Kalkverf voor binnen én buiten

De Limewash is de enige kalkverf van Farrow & Ball. Deze is geschikt voor wanden en plafonds en voor buiten.

Heeft u hulp nodig bij het bestellen? Bekijk onze bestelinstructie. Heeft u vragen of wilt u advies over de verf ? Neem contact op met de klantenservice, 085-8883671. Onze klantenservice is ook ’s avonds open tot 21.00 uur! Zaterdag tot 17.00 uur.

Gratis kleurenkaart
Homedesignshops
 • De beste service

  97% beveelt ons aan

 • Altijd goed advies

  Ook bij technische vragen

 • Bezorgd met PostNL

  Betrouwbaar op elk adres

 • Veilige betaling

  Achteraf betalen mogelijk

 • 100% zekerheid

  Door het Q-Shops keurmerk

Productadvies
Menu