Farrow & Ball Kleurenwaaier

Hebt u ook zoveel moeite met het kiezen van de juiste verfkleur? Bij Farrow and Ball zijn er genoeg middelen om u te helpen. Zo kunt u gebruik maken van de uitgebreide Farrow and Ball kleurenwaaier die beschikt over alle 132 kleuren. Met de kleurnaam, informatie over de oorsprong en de beschrijving wordt het eenvoudiger om uw favoriete kleur te kiezen!

Alle tips & tricks weten over krijt- en kalkverf? Vraag deel en klets mee in de Facebook Krijtverf Tips & Tricks Groep!


Herkomst van kleuren van Farrow and Ball

De meeste tinten uit onze 132-tellende kleurcollectie zijn ontstaan door groot onderzoek naar gebruikte verftinten in de 18e eeuw. Met aandacht voor detail zijn de kleuren op bijzondere wijze nagebootst met een veel betere kwaliteit. De natuurlijk ingrediënten en 30% meer pigment zorgen voor een onmiskenbare diepe kleurbeleving.

Niet alleen de kleuren zijn bijzonder, ook de namen van onze Farrow and Ball kleurenwaaier verdienen een bijzondere plaats. ‘Dead Salmon’ werd bijvoorbeeld gevonden op een verfrekening van de bibliotheek in de Kedleston Hall van 1805, waarbij ‘dead’ refereerde naar de finishsoort. De bijzondere Farrow and Ball kleuren verdienen niet voor niets een bijzondere naam…

Voordelen van de Farrow and Ball kleurenwaaier

Als u uw woning opnieuw wilt voorzien van een verflaag kan het erg lastig zijn om direct de juiste kleur te kiezen. Ook op onze site paint-paper.nl kunnen de kleuren weleens vertekenen en afwijken van de realiteit. Om die reden adviseren wij u gebruik te maken van de Farrow and Ball kleurenwaaier. Deze handgeschilderde kleurenkaart toont u de werkelijke kleur en textuur van onze prachtige, krijtachtige Farrow and Ball verf.

De Farrow and Ball kleurenwaaier heeft een formaat van 20x7cm en is daarmee groot genoeg om u een goed beeld te geven van de fantastische verf. Daarnaast ziet u niet alleen de kleur, maar kunt u ook alle andere belangrijke informatie vinden, zoals kleurnaam, de oorsprong en een beschrijving. Met onze bijzondere kleurenwaaier wordt het kiezen van een juiste verfkleur heel eenvoudig!

Tips voor het gebruik van de Farrow and Ball kleurenwaaier

Iedere ruimte in een woning dient op een eigen wijze behandeld en benaderd te worden. Dit heeft onder andere te maken met het verschil in lichtinval gedurende de dag. Onze Farrow and Ball kleuren bevatten voldoende variatie om iedere ruimte een prachtig en sfeervol uiterlijk te geven.

Kamers op het noorden zijn ongetwijfeld het moeilijkst te decoreren. Hierbij geeft Farrow and Ball u de tip om vooral niet te proberen deze ruimten licht en open te maken. Speel met de donkere lichtinvallen door het gebruik van sterke, warme en diepe kleuren, zoals de paarsrode tint Brinjal of het warmbruine London Clay. De combinatie van weinig licht en donkere, warme kleuren brengt een unieke, romantische sfeer teweeg. Gebruik de Farrow and Ball kleurenwaaier voor het bekijken van de mogelijke combinaties.

Kamers op het zuiden genieten van een grote hoeveelheid lichtinval, waardoor in deze ruimte alle kleuren een fantastisch resultaat bewerkstelligen. Voor een frisse look kunnen heel goed lichte tinten gebruikt worden. Denk hierbij aan het helderblauwe Borrowed Light of aan de zachte tint Dinimity.

Ruimten op het oosten krijgen de beste sfeer door het gebruik van blauwtinten. Gebruik lichte kleuren, maar houd zorg wel voor een warme ondertoon. Combineer lichte en donkere kleuren om de lichtcontrasten tijdens de dag te benadrukken. Kamers op het westen kunnen het best gekleurd worden met lichte roodtinten, zoals Middleton Pink of Slipper Satin.

Kortom, om de juiste kleur van onze Farrow and Ball kleurenwaaier te kiezen, moet er rekening gehouden worden met lichtinvallen, opbouw van de ruimte en de oudheid van een woning. Op deze wijze ontstaat er een krachtig, bijzonder resultaat met onze Farrow & Ball verf!


Q-Shops keurmerk GeoTrust SSL
Gratis kleurenkaart
Homedesignshops
 • De beste service

  97% van onze klanten beveelt ons aan.

 • Altijd goed advies

  Ook bij "technische" vragen helpen wij u graag.

 • Bezorgd met PostNL

  Betrouwbaar bezorgd op elk adres, wanneer het u uitkomt.

 • Veilige betaling

  Betalen met IDeal, PayPal, AfterPay, Creditcard of MisterCash.

 • 100% zekerheid

  Wij zijn aangesloten bij het Q-Shops keurmerk.

Productadvies
Menu